top_baner.png
 
nie pamiętam hasła
ObrazDoFilmu2-withPlayButton.jpg
Ogólnopolska Konferencja Techniczna – Optymalizacja produkcji w branży spożywczej – 22 listopada w Toruniu
06-11-2017 Informatyk

Ogólnopolska konferencja techniczna „Optymalizacja produkcji w branży spożywczej” to branżowe spotkanie, podczas którego przedstawione zostaną najlepsze praktyki służące optymalizacji procesów produkcyjnych. Tematyka wydarzenia skupia się na najważniejszych obszarach: automatyzacji, Utrzymaniu Ruchu, bezpieczeństwie oraz efektywności energetycznej.

 

Jedyna bezpłatna konferencja techniczna dla branży spożywczej już 22 listopada w Toruniu!

 

Sukces przedsiębiorstw zajmujących się produkcją żywności oraz napojów w dużej mierze zależy od stopnia ich automatyzacji, robotyzacji i sprawnie funkcjonującemu działowi Utrzymania Ruchu. Dynamiczne zmiany w dostępnych rozwiązaniach wymuszają ciągłą aktualizację wiedzy o zaawansowanych technologiach.

 

Termin i miejsce: 22 listopada 2017 r., Toruń, Hotel Filmar

Koszt: Udział bezpłatny

Rejestracja: http://www.axonmedia.pl/konferencje/rejestracja/optymalizacja_produkcji_branza_spozywcza/

 

Tematyka wydarzenia skupia się na najważniejszych obszarach odpowiadających za optymalizację procesów wytwórczych w przemyśle spożywczym: automatyzacji, Utrzymaniu Ruchu, bezpieczeństwie oraz efektywności energetycznej. W trakcie licznych prelekcji zaprezentowane zostaną trendy, innowacje i rozwiązania najczęstszych problemów, z jakimi borykają się na co dzień osoby związane z produkcją. Dodatkowo w części targowo-wystawienniczej dzięki obecności ekspertów z kluczowych firm dostarczających rozwiązania dla przemysłu będzie można skorzystać z  indywidualnych konsultacji w zakresie ich zastosowania. Po części konferencyjnej odbędą się 2 bezpłatne praktyczne warsztaty techniczne.

 

Szczegółowa tematyka

  • Roboty paletyzujące - proste rozwiązania do pracy w każdych warunkach
  • Silniki liniowe oraz liniowo-obrotowe - zastosowanie w aplikacjach do nalewania i zakręcania
  • Rozwiązania z zakresu sensoryki dedykowane do obszarów spożywczych
  • Wykorzystanie technologii RFID oraz rozwiązań wizyjnych w aplikacjach spożywczych
  • Robotyzacja procesu pakowania i zastosowanie robotów mobilnych w obrębie opakowań jednostkowych i zbiorczych
  • Detekcja wycieków sprężonych gazów wraz z kalkulacją kosztów
  • Struktura materiałów w kontakcie z produktami spożywczym
  • Wykorzystanie kamer termowizyjnych do zapewnienia ciągłości produkcji
  • Automatyzacja smarowania istotnym elementem wspomagającym utrzymanie ruchu
  • Jak zabezpieczyć wrażliwy produkt przed niepożądanymi zjawiskami ze strony sieci elektroenergetycznej poprzez własną jednostkę wytwórczą
  • Optymalizacja kosztów w zmieniających się warunkach technologicznych i taryfowych
  • Intralogistyka w przedsiębiorstwie spożywczym


W ramach uczestnictwa zapewniamy bezpłatnie: udział we wszystkich prelekcjach, bezpośrednie konsultacje z ekspertami, praktyczne pokazy i prezentacje w ramach fakultatywnych warsztatów, pakiet materiałów konferencyjnych, stoisko z prasą branżową, przerwy kawowe, imienny certyfikat uczestnictwa.

 

Konferencja została objęta patronatem medialnym przez specjalistyczne czasopisma i portale branżowe oraz patronatem honorowym przez Krajową Izbę Gospodarczą, Krajową Unię Producentów Soków, Związek Polskich Przetwórców Mleka, Polską Federację Producentów Żywności, Związek Pracodawców Polski Przemysł Spirytusowy, Krajową Izbę Gospodarczą "Przemysł Rozlewniczy", Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, Toruńską Agencją Rozwoju Regionalnego, Polską Izbę Opakowań oraz Stowarzyszenie Regionalnych Browarów Polskich.

 

Szczegóły dotyczące konferencji oraz warsztatów, rejestracja i pełna agenda dostępne na stronie:
http://www.axonmedia.pl/konferencje/aktualne/optymalizacja_produkcji_branza_spozywcza

 

PDF
DRUKUJ
POWRÓT
WYPOWIEDZ SIĘ
baza_uslug.jpg
baza_ofert.jpg
baza_przeds.jpg
newsletter.jpg
dodaj_oferte.jpg
dodaj_firme.jpg